Massør Århus

Mit navn er Bent C. Lilhauge. Jeg er født i 1962, er gift, har to voksne drenge – og så er jeg uddannet fysiurgisk massør med klinik i Århus, nærmere betegnet Åbyhøj.

Jeg har en fortid med mange forskellige og helt anderledes jobs, f.eks. lagerarbejder og systemprogrammør.

I 2014 skiftede jeg imidlertid spor og ville være massør. Jeg savnede at arbejde med mennesker og manglede følelsen af at gøre en reel forskel for folk.

I fritiden har jeg gennem mange år været træner og sportschef for kvindeholdene i ASA. Her har jeg desuden også hjulpet ved skader og restitutionsbehandlinger.

Tilknytningen hertil har lært mig, at hvert mennesker er helt unikt og derfor skal behandles unikt.

Se hvilke behandlingstyper jeg tilbyder.

Massør Århus - Bent Lilhauge

Massør med klinik i Åbyhøj

Jeg har valgt at være en del af et lille klinikfællesskab i Åbyhøj på Elkjærvej 35. Her har finder du min massørklinik i lokale nr. 5.

Her er gode parkeringsmuligheder ved bygningen eller ude foran på vejen, og det koster ingenting at parkere. Men husk at stille p-skiven for en sikkerheds skyld.

Skulle jeg have en anden klient når du kommer, så kan du tage plads i det fine lille venteværelse og forsyne dig med et lille bolsje.

Min lille massørklinik er meget simpel og indeholder kun en enkelt briks og et skrivebord. Jeg har med vilje holdt det simpelt, så der er fokus på behandlingen, frem for omgivelserne.

Med en afslappende, men glad jazz/swingmusik på højtaleren skaber jeg alligevel lidt atmosfære, som skal hjælpe dig til at slappe fuldstændig af under behandlingen.

Hos mig skal du IKKE medbringe hverken tæppe eller lagen til behandlingen. Det har jeg sørget for.

Uddannelsen til fysiurgisk massør

Jeg tog uddannelsen på Jannie Arvads skole Dansk Akademi for Kropsterapi. D. 17. september 2015 bestod jeg eksamen og kunne kalde mig “Lægeeksamineret fysiurgisk massør”.

Efter dette har jeg taget en række kurser for at dygtiggøre mig yderligere inden for massørfaget – og omkringliggende emner. Derfor har jeg mange forskellige redskaber i min værktøjskasse og kan ikke blot tilbyde én form for behandling, men flere forskellige. Det er også min erfaring, at en bredere behandling ofte er den bedste vej til heling.

Ved at anskue dine udfordringer fra flere forskellige vinkler og et helhedsperspektiv, får du desuden en længerevarende løsning, end blot et ”her og nu fix”. Jeg undersøger naturligvis dine symptomer og sikrer, at du er symptomfri, men behandler hellere årsagen hertil end blot symptomerne.

Se den komplette liste over alle mine typer af behandlinger.

I det følgende vil jeg gennemgå de kurser, jeg har bestået, samt kort beskrive, hvad de gør mig i stand til. På den måde kan du bedre danne dig et overblik over de behandlinger, jeg kan tilbyde, og den brede faglighed og helkropsforståelse, jeg behandler ud fra.

Gennemførte kurser hos Dansk Akademi for Kropsterapi

Babyterapi 1

Læring om spædbarnets anatomi, babymassage, samt zoneterapi til helt små spædbørn.
Gør mig i stand til at udføre og undervise i helkropsmassage til spædbørn i ca. 3-8 måneders alderen. Se herunder mit særlige tilbud til mødregrupper i Århus, der indebærer undervisning i babymassage og en mormassage til de trængende mødre.

Derudover kan jeg behandle helt små babyer på 1-3 måneder med zoneterapi til afhjælpning af fordøjelsesproblemer.

Graviditetsmassage

Læring om bækkenets anatomi og undervisning i helkropsmassage til gravide.

Gør mig i stand til at behandle gravide, uanset hvor langt de er henne. Ved booking af graviditetsmassage har jeg en særlig pude med hul i, som vi lægger på briksen, så maven får god plads og støtte.

Mini-massage

Undervisning i massage til hjemmebrug, dvs. mindre øvelser, som jeg kan rådgive mine klienter i at udføre selv derhjemme.

Bach Blomstermedicin

Et lidt alternativt kursus om blomstermedicin. Teori omkring, hvordan man blander medicinen og hvilke former, der har effekt på hvad.

Massage øvede

Et repetitionskursus med dygtiggørelse af grundteknikkerne fra hoveduddannelsen til fysiurgisk massør.

Skadesterapi

Læring om skader og førstehjælp til skader. Hvor lang tid tager en skade f.eks. typisk, hvad sker der med kroppen, når vi får en skade og hvordan heler vi bedst muligt.

Gør mig i stand til at behandle forskellige skader, samt at anvende kinesiotape som et led i helingsprocessen og behandlingsforløbet af en skade.

Klinikdrift

For at have de bedste forudsætninger for at drive min egen klinik, har jeg også valgt at tage et kursus i klinikdrift. Det handlede om praktisk opstart, budgetlægning, regnskab, indberetning af SKAT mv.

Analysering og funktionel træning

Gennemgang af forskellige øvelser, der giver en funktionel og aktiv træning af kroppens muskelgrupper.

Bækken, ben og fødder

På sin vis en udvidelse af kurset i graviditetsmassage, idet det handlede uddybende om bækkenet og de ubalancer, der kan skabes her. Herudover øvelser til at korrigere knoglerne i ben og fødder.

Ryg og Korsben

Fokus på området omkring ryg og korsben og problemstillinger såsom facetledsyndrom, låste ribben, smerter i ben og baller og nerver i området.

Fra dette kursus fik jeg aktive teknikker, der løser disse konkrete udfordringer.

Nakke, skulder og arm

Fokus på områderne nakke, skuldre og arme, inklusiv teknikker til at løse problemerne i disse områder. Metoderne fra kurset er primært MET (Muskel Energi Teknikker), Triggerpunktsterapi, samt Kranio-Sakral Terapi.

Bindevævsmassage

Kursus i metoden ”cupping” til bindevævsmassage, som renser blod og lymgesystemet og derfor er enormt effektivt som restitutionsbehandling.

KST 1 + 2 (Kranio-Sakral Terapi)

Grundkursus og udvidet kursus i Kranio-Sakral Terapi. Både introduktion og fortrolighed med den blide berørings- og behandlingsform. Lære at mestre de forskellige greb og teknikker inden for området.

Anatomi og Fysiologi 1

Et ret grundlæggende kursus omkring kroppens opbygning og hvordan de forskellige elementer hænger sammen og arbejder sammen. F.eks. cellerne, nervesystemet og hjertet.

Jeg håber at ovenstående kursus giver dig et indblik i min faglige rygsæk, som gør mig i stand til at behandle dig holistisk og med syn for årsagen til din problematik – ikke kun symptombehandling. Jeg er klar til at være din massør i Århus.