Kursus i babymassage Aarhus

Jeg udbyder kurser i babymassage for en eller flere personer i Aarhus eller omegn. Det kan være et forældrepar, forældre og bedsteforældre, to vennepar, eller f.eks. en mødregruppe (se særligt tilbud til mødregrupper i Aarhus). Det er op helt op til dig!

Om kurset i babymassage i Aarhus

Massagen du lærer at udføre, er specialdesignet til babyer og specifikt rettet mod babyer i alderen 0 til ca. 9 måneder.

Jeg vil lære dig at udføre en helkropsmassage på din baby, som både du og baby vil gå gavn af i lang tid fremover (også efter baby er fyldt 9 måneder).

Du vil lære gennemafprøvede teknikker, der afhjælper de typiske spædbørnsproblematikker, særligt muskelspændinger og maveudfordringer.

Efter endt babymassagekursus modtager du et kompendium, så du har det fulde overblik over de gennemgåede teknikker og har mulighed for at bruge massagen efterfølgende i hverdagen.

Ligeledes vil der i kompendiet være nogle motoriske øvelser, som en ekstra bonus til dig, som I også kan afprøve hjemme.

Sådan foregår kurset i babymasage

Kurset kan enten foregå hos jer, eller i mine lokaler i Åbyhøj, lige i udkanten af Aarhus (hvor jeg har mulighed for at låne et større lokale).

De deltagende placeres med deres baby foran sig, mens jeg står med min prøvedukke Lise. Babyerne skal være afklædte og ligge på et (relativt) blødt underlagt, f.eks. et håndklæde eller et lagen og gerne med et vådliggerlagen eller stykke plastik eller lignende under, så vi undgår uheld. Såfremt I foretrækker det, kan massagen også foregå mens baby stadig har ble på. Bemærk dog, at det besværliggør nogle af teknikkerne og i min optik giver det ikke det fulde udbytte af massagen.

Stille og roligt demonstrerer jeg hver enkelt teknik på min dukke, mens du efteraber på din baby, under min nøje observation og vejledning.Såfremt I det, kan jeg også undervejs vise de konkrete teknikker på jeres babyer, men det skal kraftigt understreges, at du ikke kan gøre noget forkert på din baby!

Kurset i babymassage tager ca. 45 min. i alt.

Forberedelser inden babymassagekurset

Jeg ved, at rutiner for en lille baby er så godt som ikke-eksisterende, men så vidt det er muligt, skal baby være mæt og frisk.

Du skal medbringe:

  • Et liggeunderlag, f.eks. et håndklæde
  • Et plastikunderlag eller vådliggerlagen

Der vil uden tvivl være behov for, at en eller to holder pauser for at amme, give flaske, eller skifte ble. Måske falder baby i søvn og må puttes. Alt sammen er helt OK – vi har trods alt med babyer at gøre og uanset hvad, finder vi plads til det.

Hvorfor er babymassage godt?

Babymassage er en rigtig skøn aktivitet – både for baby og den forælder, der udfører den.

Nogle af fordelene ved en babymassage er f.eks.:

  • Skaber tryghed og tæt kontakt mellem mor/far og barn
  • Stimulerer barnets sanser i hud og muskler og forbedrer dermed barnets motorik og kredsløb
  • Beroliger babyen
  • Øger kropsbevidstheden
  • Kan mindske koliksmerter

Priser for kursus i babymassage

For enkeltperson i min klinik (ca. 45 min.): 300 kr.

Gruppeundervisning i min klinik, eller hos jer (ca. 45 min.): 175 kr. pr baby, ved mindst 3 babyer (plus evt. kørepenge).