Fysiurgisk massage i Åbyhøj

Hvad er fysiurgisk massage?

Fysiurgisk massage tager udgangspunkt i kroppens bevægeapparatet – det vil sige knogler, muskler og de led, vi bevæger os med.

De teknikker jeg bruger i den fysiurgiske massage er primært rettet mod muskler, ledbånd og sener. Jeg er uddannet til at målrette massagen til lige netop det område, hvor du oplever problemer.

Jeg masserer med strækkende bevægelser, for at øge smidigheden, og lindre smerterne i området. Når der maseres i et område, øger det impulserne, som er med til at hæmme smerten. Kort fortalt stimuleres nervebanerne af den fysiurgiske massage, hvilket dæmper smerter og skaber en følelse af velbehag i området.

Fysiurgisk massage kan laves i muskelvævets lænderetning eller i tværretningen. Lænderetningen kan bruges f.eks. til fiberskader, da der her sker en strækning af muskle fiber og bindevævet. Tværretningen bruger jeg ved samvoksning at muskelfibre f.eks. ved blodsamlinger.

Undersøgelser viser, at fysiurgisk massage kan give hurtigere restitution af belastende områder, der er ømme eller hævede, f.eks. efter en hård træning. Det sker ved, at massagen øger blodgennemstrømningen til området, og affaldsstofferne dermed udskilles fra muskelvævet. Det medvirker, at skaden eller ømheden heler hurtigere. Jeg har stor erfaring med netop restitutionsfremmende fysiurgisk massage i Åbyhøj og har adskillelige elitesportsudøvere som faste klienter hos mig.

Den fysiurgiske massage kan også øge frigørelsen af forskellige hormoner i kroppen, f.eks. serotonin og endofiner. Serotonin har blandet andet påvirkning på humør, velbehag og søvn. Endofiner er kroppens egne ”morfinlignende” stoffer. Det betyder, at du måske kan opleve mere ro om natten og vil føle generelt mere velbehag, overskud, samt smertereduktion under, eller efter, en behandling.

Fysiurgisk Massage Åbyhøj

En fysiurgisk massage hos mig i Åbyhøj kan bl.a.:

  • løsne op for anspændte muskler
  • afhjælpe spændingshovedpine
  • afhjælpe og fjerne infiltrationer
  • fjerne væskeansamlinger i kroppen
  • lindre skader – f.eks. sportsskader
  • afhjælpe smerter i nakke og skuldre
  • virke afstressende
  • give dig større psykisk og fysisk velvære

Hvordan foregår en fysiurgisk massage på min klinik i Åbyhøj?

Jeg starter altid med en vurdering af dig og dine problemstillinger. Når jeg har vurderet, at det er en fysiurgisk massage du skal have, vil jeg bede dig om at afklæde dig i det omfang, det er nødvendigt.

Hvis det er på overkroppen den fysiurgiske massage skal foregå, beder jeg dig om at tage din trøje af. Hvis du er kvinde beholder du din BH på, og derfor skal du helst have en BH på, der kan knappes op i ryggen. Ligeledes kan det være nødvendigt at knappe dine bukser op, så der er adgang til lænden. Er det i stedet benene, der kræver behandling, skal du naturligvis have benklæderne af.

Jeg dækker dig til med et håndklæde og/eller et tæppe, så du føler dig tryg, varm og rolig ift. evt. blufærdighed.

Du lægger dig på briksen og den fysiurgiske massage kan herefter starte.

Når jeg behandler med fysiurgisk massage på klinikken i Åbyhøj gør jeg det altid på kroppens betingelser. Jeg starter ikke med at trykke hårdt. I stedet mærker jeg, hvor meget du og din krop kan tåle. Jeg arbejder i den fysiurgiske massage med vævet, så jeg mest aktivt får fat i dit problem.

Jeg forklarer altid under en fysiurgisk massage, hvorfor jeg gør, som jeg gør. Jeg vil komme med gode råd til, hvordan du måske selv kan behandle dig hjemme, som regel med nogle øvelser, samt hvad du kan gøre for at undgå, at problematikken ikke kommer igen.

For det meste kræver fysiurgisk massage 3 behandlinger for at løse det problem, du kommer med. Til hver behandling vil jeg anbefale 45 min., da jeg kan komme gennem flere greb og teknikker til at behandle dit problem. Jeg kommer kort sagt dybere ned i vævet.